VKFL

U gebruikt een verouderde webbrowser

Een verouderde browser kan ervoor zorgen dat gegevens op de pagina niet juist worden weergeven. Ook is het gebruik van een oude browser onveilig.

Wij raden u aan om over te stappen naar een modernere browser. Voorbeelden van moderne browsers zijn: Google Chrome, Mozilla Firefox en voor Apple, Safari.

Nieuws

Wie durft de uitdaging aan???

Wedstrijdplanten (foto's)

Tijdens de ledenbijeenkomst van 14 februari ontving elk lid een bakje met zeven goed gewortelde stekken. De bedoeling is dat alle ontvangers met deze stekken aan de slag gaan. Gedurende de zomerperiode moet men de planten opkweken en tijdens de ledenbijeenkomst van juli worden de inmiddels grote planten tentoongesteld.

Iedereen kan zijn eigen fantasie de loop laten. Degene die de leukste combinatie maakt met een vijftal planten verdient bij de beoordeling vijf stemmen extra. Bij een combinatie met vierplanten zijn dat vier stemmen enz.
Degene die een solitaire plant meebrengt ter beoordeling ontvangt geen punt extra, maar kan wel door de publieksjury beoordeeld worden.

De resultaten van de verzorging worden beoordeeld door de publieksjury.
Elke aanwezig lid kan drie stemmen uitbrengen op de aanwezige planten en degene die de meeste stemmen heeft gekregen is de winnaar. Zo zijn er drie prijzen, dus drie cadeaubonnen te vergeven.

Omdat er geen kaartjes in de uitgebeelde bakjes zaten hebben we de planten met foto op de website gezet en tevens is er een korte beschrijving toegevoegd.

img


Pelargonium "Candy Flower" Dark Red
Een geweldige bloeier met gelobde bladeren en in de zomer bloemen in trossen. Ze houdt van een zonnige standplaats en een goed gedraineerde grond. De potmaat moet niet te groot zijn en omdat er weinig grond nodig is kan men ze goed met andere planten combineren.


Jollies Nancy is een fuchsia met kleine bloemen. Het is een opgaande groeier, die maximaal 45 centimeter hoog wordt. Bovendien is het een compacte groeier, maar deze draagt heel veel bloemen.

img

img


“Ville de Dresden”.
Dit is een donkerbladige hangpelargonium met heel veel witte bloemen, die, naarmate het kouder wordt, iets rozig kleuren. Het is een plant voor de zon tot halfschaduw en ze vraagt ook in het groeiseizoen weinig water. Af en toe voeding maakt de plant mooier. Een viertal planten in een hangpot van 25 centimeter doorsnede wordt een eye-catcher.
Deze plant is goed over te houden in de winter. Droog wegzetten en weinig water geven. Vorstvrij is voldoende.


Impatiens Sun Harmony “Magenta” behoort tot de groep van de Nieuw Guinea impatiens en heeft vrij grote rode bloemen en een compacte groei. Dit is een van de Vlijtige Liesjes die in de schaduw en in de zon geplant kan worden. De mooie rode bloemen steken af tegen de donker groene bladeren. Ze is zeer geschikt als perkplant, maar kan ook met planten in een pot gecombineerd worden. Let er wel op dat de gecombineerde planten dezelfde hoeveelheid water lusten. Door zijn compacte groei is ze uitstekend geschikt als opvulling in combinatie met andere planten. Kan echter niet tegen een constant natte wortelkluit en tegen het van boven water geven door het midden van de plant.

img

img


Hydrangea macrophylla
De boerenhortensia heeft zijn naam te danken aan het feit dat de plant veel voorkwam op boerenerven. De plant houdt van vocht en het is geen wonder dat planten die op een vochtige plaats staan het goed doen. Hier zijn de bloemen groter dan op drogere plekken.
De uitgedeelde soort is een macrophylla en de eerste bloemen zijn roze. M.b.v. aluin (ijzersulfaat) zijn de bloemen naar blauw te verkleuren.
Het liefst staat de plant in de halfschaduw.


Fuchsia La Campanella is een hanger en de scheuten waaraan de bellen hangen kunnen wel 40 centimeter lang zijn. De bloemen zijn roodpaars en de bloeitijd is van juni tot en met oktober. La Campanella kan wel wat zon verdragen, maar geeft de voorkeur aan de halfschaduw.
Het regelmatig verwijderen van de uitgebloeide bloemen bevordert de doorgroei en om de doorgroei te waarborgen heeft de plant ook regelmatig voeding nodig.

img

img


Omar Giant.
Tot slot de plant waarmee de liefhebber de meeste moeite zal hebben en we zijn dan ook benieuwd wie er in slaagt een mooie plant te kweken.


Deze plant is uitstekend geschikt als hangplant. De dubbele, grote bloemen zorgen ervoor dat de scheuten spontaan naar beneden buigen. Ze geeft de voorkeur aan een plaats in de schaduw/halfschaduw en houdt van een vochtige, goed doorlatende grond. De ervaring van de meeste bezitters is dat het toch een gevoelige plant is.img

CookiesDisclaimer
Copyright © 2016 - 2019 Verenigde Fuchsia- en Kuipplanten Liefhebbers. Ontwikkelaar: Victor van Sloun.